Wijkbijeenkomst

31-10-2016 20:00 - 22:00
Hoogstaete
Address: Smithlaan 151, 6135 JL Sittard, Nederland

Het wijkplatform Hoogveld wilt u allen uitnodigen voor de tweejaarlijkse wijkbijeenkomst.

 

Datum: maandag 31 oktober 2016

Tijd: van 20:00 tot ca. 22:00

Plaats: Restaurant Hoogstaete, Smithlaan 151 in Hoogveld

 

Thema: Hof van Onthaasting, parel van onze wijk !?

Bij de eerste en tweede aanleg van de Hof van Onthaasting hadden de ontwerpers een hoogwaardig park als lust voor het oog in gedachten. Dit blijkt uit onder andere de vijver, waterelementen, aangelegde plantenvakken en strak aangelegde paden, zodat oud en jong kan genieten van de natuur in de eigen buurt.

We horen daarnaast ook geluiden over de andere kant van de medaille, zoals het sluitingsbeleid, hondenpoep, racende fietsers en scooters, hangjongeren en -ouderen. Ook zien we weelderig groei van minder vaak gesnoeid groen, of juist iets te drastisch gesnoeid groen, of bomen die het niet hebben overleefd.

Is het dit park, onze “hof van onthaasting” dan ook wel de parel van onze wijk. En zouden we met z’n allen niet gewoon willen genieten van deze parel? En wat kunnen we er zelf aan bijdragen?

Hiervoor gaan we gesprek met diverse partijen. Van tuinman tot opsporingsambtenaar. Van jongerenwerker tot politie. Zij komen vertellen hoe zij ons park zien en beleven en op welke wijze zij kunnen bijdragen om deze parel tot bloei te laten komen. En uiteraard ook wat wij daarin kunnen betekenen.

Het park, onze Hof van Onthaasting, is natuurlijk maar één schakel in onze wijk. Alleen komen daar wel alle zaken samen die we ook in de rest van de wijk terugzien. Vandaar dat we u allen van harte uitnodigen voor deze thema-bijeenkomst.